Home » Weer

Weer en klimaat in Barcelona

Dankzij het mediterraan klimaat is Barcelona het hele jaar geschikt als vakantiebestemming. Wel kunnen de temperaturen in de zomer behoorlijk oplopen. Dit kan een flink nadeel zijn wanneer je de stad wilt gaan ontdekken. Daarom is het verstandig om voor het boeken van je vakantie, te kijken welke maand je geschikt vind qua weer.

 

Juni, juli en augustus
Door het mediterraan klimaat zijn er hete zomers en zachte winters in Barcelona. In de maanden juni, juli en augustus zal het ’s nachts zelfs vaak niet koeler worden dan 20 graden. Zelfs een deel van de inwoners verlaat daardoor in de zomer de stad om de warmte wat te ontwijken. Gemiddeld zal het in de zomermaanden tussen de 25 en 30 graden zijn. In augustus is er daarnaast ook vaak een hoge luchtvochtigheid waardoor de temperatuur gevoelsmatig nog hoger ligt. Deze maand is zodoende minder geschikt voor toeristen.
Een hotelkamer met een airconditioning kan door het klimaat een aanrader zijn.

temperaturen-weer-barcelona-klimaat

 

Mei, juni en september
De stad trekt de meeste bezoekers in de maanden mei, juni en september. In deze maanden is er vaak een aangename warmte in de stad en zal het weinig regenen.

Oktober en mei
Deze twee maanden worden gezien als de overgang tussen warm en koeler weer. Gemiddeld is het in oktober en mei 23 graden. Er is wat kans op regen maar dit zullen vaak maar kortere buien zijn.

November, december, januari en februari
In de wintermaanden ligt de temperatuur gemiddeld rond de 14 graden. Ook dit is voor veel mensen nog wel een prettige temperatuur voor een citytrip. Wel zal de zon minder vaak schijnen en kunnen er wat regenbuien overtrekken. Tijdens de regenbuien zal er vaak veel neerslag in één keer vallen.

 

Stedentrips