Home » Vliegvelden

Vliegvelden bij Barcelona

Rond Barcelona liggen drie vliegvelden, één dichtbij en twee verder weg. Het El Prat Airport ofwel het Barcelona Airport. Dit is het grootste en meest nabij gelegen vliegveld rond de stad. Het ligt op 15 kilometer ten zuid westen. Dit vliegveld wordt met name gebruikt door vliegmaatschappijen als KLM, Martinair, Transavia en Vueling. Kies je voor een goedkopere vliegmaatschappij? Dan zul je waarschijnlijk landen op het Girona Airport of het Reus Airport. Beide zijn circa 100 kilometer van Barcelona gelegen.

 

El Prat Airport / Barcelona Airport

Het Barcelona Airport is een groot en modern vliegveld. Het heeft twee terminals, een oudere (T1) en een nieuwere versie (T2) . Beide terminals bieden goede voorzieningen zoals winkels, gratis WiFi en eettentjes. De nieuwste terminal is gebouwd in 2009 en heeft verschillende (kleding)winkels, onder andere van internationaal bekende merken. De oudere terminal (T1) is minder modern maar biedt ook voldoende winkels en eettentjes. Daarnaast vind je er een officiële FC Barcelona winkel.

el-prat-vliegveld-barcelona-informatie

Vervoer van en naar het vliegveld

De reistijd tussen beide terminals is per shuttlebus maar liefst 20 minuten. Door deze afstand is kan het van belang zijn om van te voren te kijken bij welke terminal je aankomt en vertrekt.
De afstand van het El Prat vliegveld en het centrum van de stad is circa 16 kilometer. Je kunt 24 uur per dag gebruiken van goed openbaar vervoer, van en naar de stad. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

• Metro: lijn 9 gaat brengt je snel naar de stad. Wil je naar het centrum? Dan moet je even overstappen.

• Aerobus: een snelle busverbinding dat op de volgende plaatsen stopt: Plaça d’Espanya, Urgell, Plaça Universitat en Plaça Catalunya.

• Trein: een snel en goedkoop vervoersmiddel. Vertrekt vanaf beide terminals.

• Taxi: voor beide terminals is een taxistandplaats. Een taxi brengt je in circa 20 minuten naar de stad. Tip: spreek van te voren een globale richtprijs af met de chauffeur. Gemiddeld kost een enkele reis naar het centrum 30,- à 35,- euro.


Adres
:
Aeropuerto de Barcelona
El Prat de Llobregat
08820 Barcelona, España


 

Girona Airport

Bij de stad Girona ligt het Girona Airport. Dit vliegveld ligt op ongeveer 100 kilometer van het centrum van Barcelona. Het vliegveld wordt vooral gebruikt door goedkopere vliegmaatschappijen. Dit is iets om rekening mee te houden bij het boeken van je vakantie. Wil je landen op het vliegveld bij Barcelona? Dan moet je vaak kiezen voor één van de duurdere vliegmaatschappijen. Echter heb je anders extra reiskosten naar Barcelona vanaf Reus of Girona.

Ook Girona is een leuke stad voor toeristen. Zodoende kiezen sommige mensen er voor om één of twee dagen Girona te gaan ontdekken, voordat men naar Barcelona reist. In de onderstaande afbeelding zie je een gedeelte van de stad. Het andere gedeelte van de stad (met het strand), ligt aan de andere kant van de rivier.

vliegvelden-barcelona-girona-vlucht-informatie

Hoe van Girona Airport naar Barcelona?

Bus: vanaf het Girona Airport kan de Sagalés bus je in 70 minuten naar Barcelona brengen. Dit is een makkelijke en voordelige manier van reizen. De bus brengt je naar het centrum van de stad.

Auto huren: in de aankomsthal bevinden zich verschillende autoverhuurbedrijven. Een makkelijke maar wat duurdere manier van vervoer.

• Trein: je kan ook kiezen voor de trein. Je zult dan eerst met de bus naar het station in Girona moeten. Vanaf daar duurt de treinreis ongeveer 70 minuten.


 

Reus Airport

Het derde vliegveld dat gebruikt kan worden is het Reus Airport. Dit vliegveld ligt 120 kilometer van het centrum van Barcelona. Het wordt met name gebruikt door reizigers naar badplaatsen zoals het bekende Salou. Heb je een goedkopere vlucht geboekt? Dan kan het zijn dat je via dit vliegveld zal vliegen. 120 Kilometer lijkt ver maar met de trein ben je ongemerkt snel in het centrum van de stad. Mede dankzij de mooie uitzichten.

vliegvelden-barcelona-vervoer-citytrip-reizen

Hoe van Reus Airport naar Barcelona?

Trein: vanaf het Reus vliegveld vertrekken bussen naar het centrum van de stad Reus en naar het treinstation (bus 50). Ook kan je kiezen voor een taxi naar het treinstation. Vanaf het treinstation kan in je in circa anderhalf uur naar het centrum van Barcelona rijden.

Bus: er gaat een buslijn rechtstreeks vanaf het Reus vliegveld naar Barcelona. Deze rit duurt een kleine twee uur. Deze shuttlebus rijd enkele keren per dag.

Taxi: je kan ook kiezen om je te laten vervoeren met een taxi. Echter kost dit naar Barcelona ongeveer 100,- tot 150,- euro.

Huurauto: je kan ook een auto huren. Bij het vliegveld zijn verschillende bekende autoverhuurbedrijven. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen er voor om voor de vakantie alvast online een auto te huren. Hierdoor heeft een stukje extra zekerheid op een auto en het huren kan in het Nederlands geregeld worden. De auto kan vervolgens op verschillende locaties opgehaald worden. Bijvoorbeeld bij het vliegveld.

 

Vliegen naar Barcelona

Vanuit Nederland kan je naar Barcelona vliegen vanaf Schiphol, Maastricht en Eindhoven. In de toekomst komt Lelystad hier misschien nog bij als extra optie. Ook kan je kiezen voor het Belgische vliegveld Zaventem. Dit vliegveld ligt op circa 100 kilometer afstand tot de grens met Nederland. Informatie over het parkeren vind je via: parking Zaventem.

Via de fotoknoppen op deze pagina vind je aanbieders van vakanties naar Barcelona. Of neem eens een kijkje op de informatiepagina over hotels in de stad: hotels in Barcelona.

 

Stedentrips