Home » Vervoer » Fietsverhuur

Informatie over fietsverhuur in Barcelona

Barcelona is een enorme stad. Daarbij liggen de bezienswaardigheden ook nog steeds eens verspreid door de stad. Je zult tijdens je citytrip dus een hoop lopen. Ter afwisseling kan het daarom leuk zijn om ook een deel van de stad te gaan verkennen per fiets. Dankzij een huurfiets kan je je snel door de stad bewegen en verbrand ook meteen de nodige calorieën.

fiets-huren-barcelona-nederlandse gids-informatie

Fiets huren in Barcelona

Barcelona is geschikt als fietsstad. Het centrum is namelijk grotendeels vlak en voorzien van steeds meer fietspaden. In Spanje zijn de steden minder fietsvriendelijk als in Nederland en België, maar in verhouding is Barcelona zeker geschikt. De gemeente is ook steeds meer bezig om het gebruik van de fiets te promoten. Zorg wel dat je fiets goed op slot staat en probeer het ’s nachts binnen neer te kunnen zetten.

Ook langs de stranden kan je mooi fietsen. Er ligt namelijk een brede wandel- en fietspromenade. Zo kan je snel en ontspannen het vijf kilometer lange strandgebied gaan ontdekken. Extra voordeel is ook de vrijheid die je met een fiets hebt. Zie je wat leuks? Dan kan je gewoon even stoppen. Tijdens bijvoorbeeld een bustour heb je wat minder vrijheid.

Een fiets kan je handig online reserveren. Een goede aanbieder is bijvoorbeeld Baja Bikes. Informatie over de prijzen en afhaalpunten vind je via de onderstaande fotoknop.

fietstour gids huren barcelona

Fietstouren in Barcelona met een Nederlandse gids

Dankzij een fiets kan je extra veel van de stad ontdekken. Maar ja, welke route is eigenlijk leuk? En wat is er onderweg allemaal te zien? Wil je een leuke route en wat Nederlandse uitleg onderweg? Dan kan je kiezen voor een fietstour met of zonder een Nederlandse gids. Ook kan je kiezen uit verschillende routes, afstanden en tijden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een:

• fietstour langs de highlights van de stad (groep)
• privé fietstour
• beklim de Montjuic heuvel met een ebike voor mooie uitzichten
• tapas fietstour
• dagtour
• Camp nou fietstour
• studentenfietstour (handig voor schoolklassen)

vervoer-barcelona-fiets-huren-rondtour

Wandelrondleidingen met Nederlandse gids

Vind je een rondleiding met een Nederlandse gids interessant maar ben je niet zo’n fietser? Geen probleem. Dan kan je ook kiezen voor een wandelexcursie. Een stadswandeling met uitleg naar bijvoorbeeld de Sagrada Familia, de Rambla en andere bezienswaardigheden. Eventueel met onderweg een leuke Tapas-lunch.

Via de onderstaande fotoknop kan je eens rustig de mogelijkheden bekijken.