Eén van de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden in Barcelona is de Sagrada familia. Een bekende en bijzondere basiliek in het hartje van centrum. Het gebouw heeft een zeer originele vorm en imposante omvang. Hierdoor wordt het veel bezocht door toeristen. Op deze pagina vind je allerlei (praktische) informatie over de basiliek.

sagrada-familia-tickets-info-prijzen

Geschiedenis van de Sagrada familia

De Sagrada Familia is een oude basiliek dat wordt gebouwd sinds het jaar 1882. De ontwerper Antoni Gaudi wou er een modern en bijzonder kunstwerk van laten maken. Dit is ook zeer zeker gelukt. De kerk wordt net enkele meters lager dan de Montjuïc, de hoogste heuvel in de stad. Gaudí heeft aangegeven dat hier bewust voor is gekozen, uit respect voor de Schepper. Hij wil hem met zijn gebouw niet in hoogte overstijgen.

Helaas kwam Gaudi tijdens het bouwproces onder een tram en overleed. Hierdoor kon hij de bouw dus niet langer volgen. Al had Gaudi de afronding sowieso niet kunnen meemaken. Volgens planning is het imposante gebouw namelijk pas in 2026  helemaal klaar. De lange bouwperiode wordt veroorzaakt doordat de Sagrada familia een “verzoeningskerk” is. Daardoor mag de bouw alleen betaald worden met ontvangen giften. De laatste 25 jaar wordt het entreegeld echter ook gebruikt voor de financiering van de bouw. Hierdoor verloopt de bouw de laatste jaren een stuk sneller. Echter wordt er ondertussen niet alleen meer gewerkt aan de bouw, maar ook al weer aan de restauratie. Hoewel de kerk nog niet klaar is werd het in 2010 al wel ingewijd door paus Benedictus XVI.

Via het onderstaande filmpje kan je alvast even een beeld krijgen van het imposante gebouw.

 

Bezoeken van de Sagrada familia

De buitenzijde van de basiliek is voor vrijwel iedereen een must tijdens je citytrip. Het gebouw is zo bijzonder en imposant dat vrijwel iedereen het leuk vind om het gezien te hebben. Cultuurliefhebbers kunnen de kerk ook van binnen bekijken. Ook de binnenkant is imposant te noemen. Mede dankzij de enorme hoogte, de statige pilaren en de prachtige glas-in-lood ramen. Wil je de kerk van binnen bekijken? Dan is schouder bedekkende kleding verplicht. Ook dienen korte broeken en rokjes minimaal tot halverwege de dijen te reiken.

De basiliek heeft verschillende torens die onderling zijn verbonden met bruggetjes. Vanuit de torens heb je een prachtig uitzicht over de Barcelona. Maar ook kan je vanuit de torens nog beter de speciale daken van de basiliek bekijken. Bij het kopen van je ticket kan je kiezen voor een kaartje met of zonder bezichtiging aan de torens.

Je vind de kerk in de wijk Eixample en is met de metro te bereiken via metrostation “Sagrada Família” via lijn 2 of 5. Ook kan je kiezen voor één van de vele hop-on hop-off bussen.

Openingstijden:

November – februari: 9:00 – 18.00 uur
Maart en oktober: 9:00 – 19:00 uur
April – september: 9:00 – 20.00 uur

sagrada familia bezoeken tickets

Online tickets voor de Sagrada familia

Nadeel van deze bezienswaardigheid is de drukte. Jaarlijks wordt het monument namelijk bezocht door maar liefst ruim 3 miljoen bezoekers! Als je lang wachten wil voorkomen, is het verstandig om van te voren alvast een kaartje te kopen. Ook omdat tickets bij de kassa vaak al vroeg zijn uitverkocht.
Wil je de kerk van binnen bekijken? Dan is schouder bedekkende kleding verplicht. Ook moeten korte broeken en rokjes tenminste tot halverwege de dijen hangen.

Je kan bij je bezoek kiezen kiezen voor verschillende soorten tickets. Zo kan je kiezen voor:

• ticket voor de kerkbezichtiging
• ticket voor de kerkbezichtiging + de torens
• tickets voor de kerkbezichtiging met audiotour
• tickets voor de kerkbezichtiging met een (Nederlandse) gids

Geadviseerd wordt om voor je bezoek alvast online de entreetickets te kopen. Zo hoef je niet in de lange rijen te gaan staan wachten. Ook zijn online tickets vaak voordeliger. Ten slotte loop je zonder online tickets, de kans dat een bezichtiging niet mogelijk is omdat toegangsbewijzen bij de kassa zijn uitverkocht. Je vind de prijzen en verschillende soorten tickets door te klikken op de onderstaande afbeeldingen.