Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over Park Güell. Het bekende park in Barcelona. Uitleg over de prijzen, tickets, openingstijden en waarom Park Güell eigenlijk zo populair is. Ook vind je onderaan de pagina voordelige entree tickets.

park guell barcelona

Wat is Park Güell?

Park Güell is het bekendste stadspark van Barcelona en ook meteen een Gaudi-openlucht museum. In het park staat een modelwoning dat als voorbeeld diende voor een nog te bouwen nieuwbouwwijk. Echter was er des tijds weinig interesse voor de modelwoning en daarom is Gaudi er zelf in gaan wonen.
Rond de woning heeft Gaudi een park laten aanleggen. Uiteraard geheel in de zijn welbekende stijl. Park Güell is dan ook een verzameling van bijzondere grote en kleine bouwwerken. Uiteraard met vrijwel alleen ronde vormen en vele kleuren mozaïek. Van de stadsmuur tot de huisjes en van de bankjes tot de trappen. Maar niet alleen de mooie bouwwerken zijn leuk om te zien, ook de vele (bijzondere) bomen en planten zijn de moeite waard. Als je door het park loopt, lijkt het alsof er alles aan gedaan is, om er een soort magische sprookjestuin van te maken.

Het park is gelegen op de helling van een heuvel waardoor je ook nog een mooi uitzicht hebt over Barcelona.

park guell tickets prijzen bezoeken

Hoe Park Güell bezoeken?

Park Güell is bereikbaar via de metro, een hop-on hop-off bus, taxi, stadsbus of fiets. Je vind het park in het noorden van de stad, in de wijk Gracia. Dit ligt een aardig eind uit het centrum. Het is gelegen op de helling van een heuvel. Echter kan je naast de diverse trappen, ook kiezen voor een roltrap.
Het park is te bezoeken via één van de volgende vervoersmiddelen:

Metro:
De snelste manier van vervoer is de metro. Je kan hiervoor lijn 3 nemen en uitstappen bij metrostation Vallarca of Lesseps. Vanaf dit station is het nog circa 20 minuten lopen naar de ingang van het park.Bij de ingangmloopt een lange roltrap de heuvel op. Ook kan je één van de trappen nemen.

Bus:
Ook de stadsbus is een geschikte manier van vervoer naar het park. Zowel lijn 24 als 92 stoppen in de buurt.

Hop-on hop off bus:
De blauwe bussen komen langs het park. Deze lijn loopt echter ook langs de Sagrada familia. daarom kan je er ook voor kiezen om beide bezienswaardigheden te combineren. Hier voor zijn zelfs combinatietickets te koop.

Fiets:
Sportievelingen kunnen ook kiezen voor een huurfiets. Echter is het laatste stuk wel een stevige klim. Fietsen mogen niet mee het park in.

Adres:
Carrer d’Olot 5
08024 Barcelona

Openingstijden:
24 maart t/m 19 oktober van 08:30 – 21:30 uur
25 oktober t/m 23 maart van 08:30 – 18:00 uur

Sinds 2013 is de toegang niet meer gratis. Om het onderhoud te kunnen bekostigen wordt er u een toegangsprijs van 8,- euro gevraagd. Gemiddeld duurt een bezoek aan het park enkele uren. Het gebied na de ingang is vaak erg druk. Verderop in het park zal de drukte zich meer verspreiden.

 

Tickets voor Park Güell

Het park bestaat uit een gratis en een betaald gedeelte. Het historische gedeelte wordt entree voor gevraagd. Tickets kunnen bij de ingang en vooraf online worden gekocht. Door online tickets te kopen, kan je een lange wachtrij voorkomen. Let op; de tickets zijn geldig vanaf een bepaald tijdstip. Koop je wel een kaartje in het park, dan kan het dus zijn dat het pas enkele uren later geldig is.
Ben je meer dan 30 minuten te laat door de toegangspoortjes? Dan worden de kaartjes ongeldig. Er is namelijk bepaald dat er niet meer dan 800 mensen tegelijk in het historische gedeelte mogen zijn.

Via de onderstaande afbeeldingen vind je voordelig en gemakkelijk de entreetickets.