Home » Hotels » Verhuur appartementen

Verhuurappartementen in Barcelona

Een originele manier van overnachten in Barcelona, is in een appartement. Het gaat hierbij meestal om een gedeelte van een huis, wat door de bewoner wordt verhuurt. Bijvoorbeeld omdat de bewoner zelf langere tijd weg is. Of het gedeelte van het huis wordt niet gebruikt en is daarom ingericht voor de verhuur aan vakantievierders. Op deze pagina vind je meer informatie over appartementen in Barcelona.

 

Voordelen van overnachten in een verhuur appartement

Een verhuur appartement is vaak voordeliger dan in een hotel. De prijzen liggen voor een appartement vaak lager, dan voor een hotelkamer. Daarnaast zijn de kosten van een appartement te verdelen met je andere reispartners. Maar ook je verblijfskosten kunnen lager liggen. Meestal kan je namelijk zelf koken in het appartement, zodat je niet elke avond uit eten hoeft. Ook bespaart dit de kosten voor een ontbijtbuffet zoals in een hotel.

Naast de lagere kosten, is ook de hoeveelheid ruimte een voordeel. Een appartement bied meestal meer ruimte dan een hotelkamer. Hierdoor is dit een praktische manier van overnachten wanneer je voor gezinnen of groepjes vrienden. Ten slotte kan je meer het “echte” Catalaanse leven ervaren wanneer je overnacht in een verhuur appartement.

• meer ruimte
• lagere prijs
• meer het “echte” Barcelona-gevoel
• handig met een groter reisgezelschap

Benieuwd naar de verschillen met een B&B? Neem dan eens een kijkje op de volgende pagina: Bed and Breakfasts.

 

Aanbieders van verhuur appartementen in Barcelona

Er zijn verschillende aanbieders van appartementen. Geadviseerd wordt om voor het boeken, goed te kijken naar de reviews over het appartement. Daarnaast is het verstandig om te kijken in welke wijk het is gelegen. Zo weet je of je keuze inderdaad bij jou past.
Rechtstreeks bij de eigenaar boeken wordt afgeraden. Dan is het namelijk niet altijd duidelijk of de eigenaar een vergunning heeft. Zonder vergunning kan het appartement niet aan de eisen voldoen. Via een grotere aanbieder boeken is vaak veiliger en handiger.