Home » GP van Barcelona

Informatie over de GP van Barcelona

Barcelona staat op sportgebied niet alleen bekend om de voetbalclub FC Barcelona. Ook de Grand prix is een veel bezocht sportevenement. Vrijwel jaarlijks staat de GP van Barcelona op het Formule 1 programma. Mede dankzij het succes van Max Verstappen, wordt deze GP door steeds meer Nederlanders bezocht. De mooie stad maakt dit circuit namelijk tot een ideale combinatie tussen de Formule 1 en een citytrip.

gp-spanje-barcelona-tickets-circuit-rondleiding

Tickets voor de Formule 1 in Barcelona

Goedkoop is het bezoeken van de Formule 1 niet. De entreeprijzen voor de racedag liggen gemiddeld tussen de 225,- en 400,- euro. De prijs is afhankelijk van de plek die je kiest. Zo kan je kiezen tussen een staanplaats of een zitplek op één van de tribunes. Ook kan er worden gekozen voor een combi-ticket en daarmee ook de trainingen op de vrijdag en de kwalificatie op de zaterdag gaan bekijken.

De goedkoopste tickets zijn voor het Pelouse gedeelte. Aan dit gedeelte van het circuit staan geen tribunes, maar dijken bedekt met gras. Je kan hier staan of zitten en vaste plekken zijn er niet. Hierdoor zijn tickets voor deze plaatsen goedkoper dan plekken op tribunes. Om de race extra te kunnen volgen, zijn er enorme schermen geplaatst.

Tickets zijn verkrijgbaar via verschillende aanbieders. Aanbiedingen zijn vooral online te vinden. De meeste aanbiedingen eindigen tot circa twee maanden voor de race.

Tickets voor de Motor GP van Barcelona

Naast de Formule 1, wordt er ook een Motor GP in Barcelona verreden. Deze race is uiterst populair, mogelijk mede dankzij het hoge aantal motorbezitters in Barcelona.

Meestal worden de tickets voor de Motor GP online gekocht. Prijzen voor tickets zijn vergelijkbaar met tickets voor de Formule 1. Deze variëren voor de wedstrijddag tussen 225,- en 400,- euro.

moto-gp-barcelona-informatie-circuit

Racecircuit van Barcelona

Op zo’n 20 kilometer van het centrum van Barcelona, ligt het Circuit de Catalunya. Het jaarlijkse decor voor de Formule 1 en Motor GP van Barcelona. Het racecircuit ligt ten noord oosten van de stad, bij het dorp Montmelo. Het ligt tussen de mooi begroeide bergen in een landelijk gebied. Het dorp heeft circa 9000 inwoners en is bereikbaar per trein.

Het circuit heeft een lengte van 4.7 kilometer en is gebouwd in 1991. Het circuit was des tijds vlak voor de eerste grand prix gereed. Het circuit bevat enkele lange rechte stukken en verschillende soorten bochten.

 

Rondleidingen op het circuit

Raceliefhebbers willen een vakantie in Barcelona, vaak graag combineren met een bezoek aan het racecircuit. Dankzij de dagelijkse rondleidingen is dit zeker mogelijk. Voor circa 10,- euro kan je veel gaan ontdekker. Van de pits tot de persruimte en van de tribunes tot het podium. Bij de rondleiding hoort ook een kort toer met een busje over het service-track. Deze route langs het circuit wordt tijdens de races gebruikt door de hulpverleningsdiensten.

De rondleidingen starten twee keer per dag, om 10:00 en 12:00 uur. De capaciteit is beperkt. Op tijd reserveren wordt daarom geadviseerd. Er worden niet elke dag rondleidingen gegeven. Daarom is het handig om van te voren informeren.

 

Vervoer naar het circuit

Montmeló is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld één van de volgende buslijnen; 510, 500 en 375. Ook kan je kiezen voor de trein. Deze zal je naar het dorp Montmelo brengen. Vanaf het station is het nog ongeveer 30 minuten lopen naar het circuit. De route loopt echter langs een brede weg, wat niet echt prettig is. Reis je tijdens een raceweekend? Dan zijn er gratis shuttlebussen vanaf het treinstation. Kiezen voor een bus of trein is wel veruit de goedkoopste manier van vervoer.

Ten slotte kan je kiezen voor vervoer via een taxi. Vanaf het stadscentrum zal de rit ongeveer een half uur duren.

Adres:
Circuit de Catalunya
Mas “La Moreneta”
PD 27
Montmeló, 08160
Barcelona

Stedentrips