Eén van de prominente gebouwen in de stad, is Camp Nou. Het immense stadion van voetbalclub FC Barcelona. Voor veel voetballiefhebbers heeft dit stadion iets magisch. Camp Nou is het stadion met de grootste bezoekerscapaciteit in Europa. Maar liefst bijna 100.000 bezoekers kunnen tegelijk een wedstrijd bezoeken. Modern is het stadion niet, wel ademt het historie van vele jaren voetbalsucces.

Geschiedenis van Camp Nou

Barcelona speelt haar wedstrijden al sinds 1957 in Camp Nou. Na 25 jaar is de eerste renovatie uitgevoerd. In dat jaar werd het WK namelijk gespeeld in Spanje. De openingswedstrijd tussen Argentinië en België werd in Camp Nou gespeeld. De capaciteit werd na deze eerste renovatie zelfs vergroot naar 115.000 bezoekers.
De tweede en momenteel laatste renovatie, was in 1994. Een gedeelte van de staanplaatsen, werd vervangen door zitplaatsen. Hierdoor werd de capaciteit terug gebracht naar ruim 99.000 bezoekers. Deze enorme capaciteit zorgt voor een imponerend gezicht wanneer je op een tribune staat.
De buitenkant van het stadion is minder imponerend. Een gedeelte van het gebouw staat namelijk onder de grond. Hierdoor lijkt het stadion niet zo hoog. Deze manier van bouwen is voor gekozen, omdat de club geen vergunning kreeg voor een hoger stadion.

Camp Nou en het FC Barcelona museum bezoeken

Veel toeristen kiezen voor een rondleiding in Camp Nou tijdens hun vakantie. Zelfs vele mensen die geen voetballiefhebber zijn. Je toegangsticket geeft toegang tot een rondleiding door het stadion, het FC Barcelona Museum en de Multimedia Zone. Een soort museum waar je mooie momenten van de club kunt herbeleven.

Wat kun je kunt zien tijdens de rondleiding:

• persruimte
• spelerstunnel
• tribunes
• kleedkamer van het bezoekende team
• dug-out
• veld
• luxe skybox

Tijdens de rondleiding kun je via een audiogids uitleg krijgen over wat je tegen komt. Deze kastjes zijn in te stellen in diverse talen, waaronder Nederlands. De rondleiding kan hierdoor in je eigen tempo gaan volgen.

Ook het FC Barcelona museum is van hoge kwaliteit. Het museum wordt hierdoor jaarlijks gemiddeld door maar liefst 1.5 miljoen mensen bezocht. Daarmee is dit het meest bezochte museum van de stad. In het museum vind je vele prijzen, shirts, foto’s en andere herinneringen aan de club.
In de Multimedia Zone vind je vele beeldschermen waar je herinneringen zoals wedstrijden, trainingen en huldigingen kunt terug kijken.