Home » Bezienswaardigheden » Montjuïc heuvel

Informatie over de Montjuïc heuvel

Naast de haven van de stad ligt de heuvel Montjuïc. Een mooi stukje natuur met verschillende bezienswaardigheden. Sportievelingen kunnen naar de top van de heuvel lopen. Als beloning kan je genieten van een prachtig uitzicht over Barcelona. Zeker tijdens de zonsondergang is het een prachtige plek. Ben je minder actief tijdens je vakantie, dan kan je ook kiezen voor de kabelbaan. Op deze pagina vind je handige informatie over de mogelijkheden van de Montjuïc heuvel.

montjuic-heuvel-barcelona-kabelbaan-tickets

De bezienswaardigheden op de Montjuïc

Het uitzicht over de stad is één van de grootste bezienswaardigheden. Maar ook de rit met de 750 meter lange kabelbaan is zeker de moeite waard. Je kan bij drie stations instappen in de kabelbaan; Parc de Montjuïc, Miramar en Castell de Montjuïc. Hierdoor kan je eenvoudig bezienswaardigheden bereiken op de heuvel.

Castell de Montjuïc
Zo vind je op de top van de berg een oud verdedigingsfort, het Castell de Montjuïc. Het verkeerd nog steeds in goede staat en bevat veel historie. Het voormalige fort is namelijk ook ooit een gevangenis geweest. De binnenplaats bestaat gedeeltelijk uit een mooie en zeer goed onderhouden tuin. Verder kan je genieten van het mooie uitzicht over de stad en informatie lezen over de geschiedenis van het kasteel.

montjuic-kasteel-barcelona-entree-tickets

Magische fontein
Een andere populaire bezienswaardigheid is de Font Màgica Montjuïc. Dit is een bijzondere fontein die in 1929 is gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling. De fontein is bijzonder doordat het ’s avonds een spectaculaire fonteinshow met muziek, water acrobatiek en licht kan geven. Jaarlijks trekt dit gemiddeld maar liefst 2.5 miljoen bezoekers!
Je vindt de fontein aan het einde van de straat Avinguda Reina Maria Cristina. Ook heb je vanaf dit punt een mooi uitzicht over de stad.

magische-fontein-montjuic-heuvel-barcelona-informatie

Olympisch stadion
Op de berg staat ook het Olympisch stadion van de stad, het Estadi Olímpic Lluís Companys. Dit grote stadion is oorspronkelijk gebouwd voor de Olympisch Spelen in 1929. Rond 1992 werd het stadion flink gerenoveerd voor de Olympische Zomerspelen. Het oorspronkelijke ontwerp bleef echter grotendeels behouden. Tot 2009 heeft de voetbalclub Espanyol hier haar thuiswedstrijden gespeeld. Het stadion heeft dan ook maar liefst 65.000 zitplaatsen.
Tegenwoordig worden er nog geregeld concerten en sportevenementen gehouden. Ook kan het leuk zijn om het stadion eens te gaan bekijken.

Poble Espanyol
Ten slotte vind je nog de El Poble op de Montjuïc heuvel. Een nagebouwd Spaans dorp dat je een beeld geeft van de Spaanse architectuur. In het dorp zijn verschillende Spaanse bouwstijlen gebruikt. Deze combianties zal je in de praktij niet in een Spaans dorp zien. Maar zo kan je wel zien wel verschillende bouwstijlen er per Spaans gebied gebruikt werden en worden.

Het Polble Espanyol werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1929. Echter was het der mate geliefd dat het nog steeds te bezoeken is. Het grote dorp bevat 113 gebouwen, waaronder diverse winkels en restaurants. Verder zijn er geregeld historische demonstraties te zien. Deze combinatie zorgt er voor dat je je even in de Spaanse oudheid waant tijdens je bezoek.

Adres: Avinguda del Marques de Comillas 13 Barcelona. Te bereiken via metrohalte Espanya en buslijn 13 en 150.

montjuic-heuvel-barcelona-kabelbaan-tickets

Hoe kom je bij de Montjuic heuvel?

De heuvel ligt in het zuid westen van de stad bij de haven. Veel mensen starten hun bezoek aan de heuvel vanaf het plein Plaça d’Espanya. Je kan het bereiken met een taxi, huurfiets, bus of metro. Via het openbaar vervoer kan je de volgende lijnen gebruiken:

Metro: L1, L3 en L8
Buslijnen: 13, 55, 125 en 150

Om de heuvel omhoog te gaan kan je de kabelbaan gebruiken. Meer informatie en tickets vind je via de fotoknoppen.

Ook kan je er voor kiezen om de heuvel met de verschillende bezienswaardigheden te gaan bekijken per fiets. Lekker makkelijk en leuk. Even uitwaaien en gemakkelijk veel zien. Eventueel boek je er een leuke gids bij zodat je niet zelf de route hoeft te bepalen. Onderweg hoor je leuke weetjes over Barcelona.