Home » Bezienswaardigheden » Casa Battló

Casa Battló informatie

Een geliefde bezienswaardigheid is het Casa Battló. Niet geheel verrassend, is ook deze bezienswaardigheid een pronkstuk van de kunstenaar Antoni Gaudi. Het gebouw is vergelijkbaar als het nabij gelegen Casa Mila. Uiteraard heeft het wel een geheel eigen decoratie en geschiedenis. Je vindt hier handige informatie.

casa-battlo-barcelona-tickets-functie-informatie

Wat is Casa Battlo eigenlijk?

Het Casa Battló is ooit gebouwd als wooncomplex. Tegenwoordig is het in handen van de eigenaar van het lollymerk Chupa Chups. Naast Casa Battló, wordt het gebouw ook wel het Museo modernista de Antoni Gaudí genoemd. Het bijzondere gebouw is leuk om te bezoeken dankzij het originele ontwerp en de kleurrijke decoratie.

Maar niet alleen de buitenkant is bijzonder, ook de binnenkant is zeker niet vergeten. Ook hier vind je prachtige wanden vol met gekleurd mozaïek. Daarnaast zijn ook binnen maar weinig rechte lijnen te vinden. Veel ramen hebben gebrandschilderd glas. Al met al een mooie combinatie van verrassende materialen en kleuren. Het Casa Battló is dan ook niet voor niets een populaire bezienswaardigheid.

casa-battlo-barcelona-tickets-entree

Tickets voor het Casa Battló

Het bijzondere gebouw is een veel bezochte bezienswaardigheid. Om een lange wachtrij te voorkomen, kan het verstandig om alvast van te voren een entreeticket te kopen. Dit kan tegenwoordig eenvoudig online. Meer informatie vind je via de fotoknoppen op deze pagina.

Je kan kiezen uit verschillende entreetickets. Bijvoorbeeld met en zonder een rondleiding. Of kies voor een Magic Night waarbij er Spaanse live muziek is en je drankjes krijgt.

Openingstijden: dagelijks van 9:00 – 21:00 uur. Tot 10:00 uur is het vaak nog rustig. Het kan daarom handig zijn om juist dan een bezoek te plannen.

Geschiedenis van het Museo modernista de Antoni Gaudí

Het woongebouw werd gebouwd in 1875. Tussen 1904 en 1906 werd het pand echter geheeld verbouwd naar het ontwerp van de architect Antoni Gaudi. Opdrachtgever was Josep Batlló i Casanovas, een rijke textielmagnaat.

Het gebouwd bevatte acht woningen, verdeeld over vier verdiepingen. Na de renovatie was het oorspronkelijke gebouw echter niet meer te herkennen. Met name qua uiterlijk was het gebouw omgetoverd toch een kunstwerk. Vrijwel alle rechte hoeken waren omgezet in sierlijke, rondingen. Zo werden de hoekige balkons omgezet in sierlijke rondingen. Ook het dak kreeg golvende vormen met een kleurrijke bedekking. De muren werden bekleed met mozaïek in vele kleuren.

Het ontwerp is tot stand gekomen doordat Gaudi de drakendoder Sint-Joris wou uitbeelden. Dit is een heilige die volgens de verhalen een belangrijke rol heeft gespeeld in Barcelona. De uitbeelding komt tot stand door het mozaïek dat op schubben lijkt. De toren zou het zwaard moeten voorstellen. Het golvende dak zou de rug van de draak voorstellen. Zo zit er een heel verhaal achter dit bijzondere gebouw. Zeker de moeite waard om eens te gaan bezoeken.

casa-battlo-barcelona-entree-korting-informatie

Waar staat het Casa Battló?

Je vind het mooie gebouw aan de de Passeig de Gràcia 43. Dit is één van de hoofdstraten van de stad. Ondanks de drukte is het toch een dure straat qua huur- en koopprijzen. In deze straat vind je ook de bekende Casa Mila en andere mooie gebouwen afkomstig van het Catalaanse modernisme.

Adres: Passeig de Gràcia 43