Home » Bezienswaardigheden » Barcelona aquarium

Barcelona aquarium informatie

Een geliefde bezienswaardigheid is het Barcelona Aquarium. Het is namelijk een mooi aquarium en daarnaast ook een leuke afwisseling naast de vele mooie gebouwen in de stad. Ook kan het een handige activiteit zijn om tijdens het warmste moment van de dag te doen.

Het aquarium Barcelona is een vrij groot aquarium waar je in 35 bassins, 450 soorten en 11.000 vissen kan gaan ontdekken. Van dolfijnen tot konijnvissen en van haaien tot schorpioenvissen. En zelfs pinguïns kan je er gaan bekijken.

Elk bassin toont een bepaalde leefomgeving. Populair is de glazen tunnel van 80 meter lang. Tijdens je wandeling door de tunnel waan je je op de bodem van de zee. Maar pas op, er zijn haaien, alen en pijlstaartroggen in de buurt.

barcelona-aquarium-informatie-entree-tickets

Voor kinderen is er ook een interactief gedeelte waar je spelenderwijs kan leren over het onderwaterleven. Ook voor volwassenen is er informatief gedeelte met veel informatie over het leven in de zeeën. Heb je genoeg geleerd en wil je wat extra actie? Dan kan je zelfs gaan duiken tussen de haaien. Hier voor moet je wel in het bezit zijn van een duikbrevet.

Ook kan je in een onderzeeër kijken en leren hoe oceanografische instrumenten werken. Tot slot kan je nog naar het café en de souvenirwinkel van het aquarium. Of laat een gezinsfoto maken als mooie herinnering.

Tip: kom vroeg om een lange rij en drukte te vermijden.

 

Voeren van de vissen

Verdeeld over de dag worden de vissen gevoerd. Dit kan soms een spectaculair gezicht zijn. Vooral bij vissen zoals murenen, alen, roggen en haaien. Het voeren gebeurd verdeeld over de dag zodat iedereen meestal wel een voermoment kan zien.
Per week wordt er maar liefst 2000 kilo voer gebruikt voor de 11.000 vissen.

barcelona-aquarium-vissen-tickets-informatie

 

Waarmee is het aquarium te combineren?

Gemiddeld zal een bezoek 1.5 tot 2 uur duren. Tussen 12.00 en 14.00 uur worden de vissen gevoerd. Dit is een leuk moment voor je bezoek. Ook omdat dit het warmste moment van de dag, waardoor je de warmte zo mooi wat kunt ontvluchten. Het aquarium ligt in de wijk La Barceloneta. Een oude en gezellige visserswijk bij de oude haven. Ook deze buurt is zeker de moeite waard. Naast het aquarium vind je een groot winkelcentrum met allerlei activiteiten.

Hoe is het Barcelona aquarium te bereiken?

Je vindt het mooie zee aquarium in de wijk Port Vell bij de oude haven. Het ligt aan het uiteinde van de Ramblas, bij het Moll d’Espanya, naast het winkelcentrum Maremagnum en de jachthaven.

Via het openbaar vervoer is de haven te bereiken via Metrohalte L3 Drassanes of L4 Barceloneta. Ook kan je met de bus via buslijn 19 of 40. Ook kan je voor de toeristische bussen en de gewone bus (rode lijn) kiezen.

Adres:
Moll d’Espanya del Port Vell, s/n
08039 Barcelona

port-vell-haven-barcelona-bezienswaardigheden

 

Toegangsprijzen en openingstijden

Het aquarium is geopend vanaf 10.00 uur tot circa 20.00 uur.
Toegangsprijzen:
• Volwassenen: € 20,-
• 0 – 2 jaar: gratis
• 3-4 jaar: € 7,-
• 5-10 jaar: € 15,-
• 65 plussers: € 18,-

Door de populariteit staat er vaak een lange rij voor de ingang. Daarom kan het handig zijn om van te voren alvast entreetickets te kopen. Dit kan gemakkelijk online. De kaarten zijn online niet goedkoper maar het kan je dus wel een lange wachtrij besparen.