Home » Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden en activiteiten in Barcelona

Je vind hier een handig overzicht met vele bezienswaardigheden in Barcelona. Van de bekende high lights tot de onbekende schatten van de stad.


Camp Nou
Eén van de bekendste bezienswaardigheden van de stad, is uiteraard het stadion van FC Barcelona; Camp Nou. Het immense stadion is het grootste stadion van Europa, met een capaciteit van maar liefst ruim 98.000 bezoekers.
Je kan een rondleiding volgen door het bekende stadion, wat zelfs voor niet-voetballiefhebbers een aanrader kan zijn. Loop bijvoorbeeld over de tribunes, door de spelerstunnel, de mediazone en de kleedkamer voor de bezoekende teams. Ook heb je met je entreeticket toegang tot het Barcelona Museum.

Een informatiepagina over het stadion en de club vind je via de volgende link: Camp Nou.

camp nou bezienswaardigheden barcelona


Sagrada Familia
Misschien de meest bezochte bezienswaardigheid van de stad, is de Sagrada Familia. Deze kerk heeft een der mate bijzonder uiterlijk dat het is uitgegroeid tot misschien wel HET gezicht van Barcelona. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn zeker de moeite waard.

Informatie zoals de geschiedenis, tickets, prijzen en openingstijden vind je via de volgende pagina: Sagrada familia.


Port de Barcelona
De haven van Barcelona heeft nog steeds een belangrijke functie voor de stad. Tegenwoordig bestaat het eigenlijk uit twee delen, het oude en het moderne gedeelte. In het moderne gedeelte vinden de activiteiten plaats die je kan verwachten in een haven. In het oude gedeelte, Port Vell, vind je vooral toeristische activiteiten. Zo liggen er excursieboten en vind je er diverse terrassen aan het water. Ook staat er een groot winkelcentrum en het grote aquarium.

Je vind de haven aan het begin van de Ramblas.


Wijkfeest in Sant Antoni
In de wijk Sant Antoni vind jaarlijks rond 17 januari het wijkfeest plaats. Dit feest is zeker de moeite waard om te gaan bezoeken. Het feest zal altijd rond 17 januari plaats vinden, omdat op deze datum de dag van Heilige Antonius wordt gevierd.
Tijdens het feest zijn er verschillende soorten activiteiten. Zoals een kermis en vele kraampjes op straat. Maar ook een parade van reuzen, een optocht met onder andere paarden en ezels  en een optocht waarbij de deelnemers met vuur rennen. Een leuk buurtfeest met bijzondere activiteiten.


Park Güell
Antoni Gaudi heeft niet alleen de Sagrada Familia ontworpen. Ook het bekende park Güell is één van zijn mooie erfenissen. Het park werd aangelegd in opdracht van een rijke ondernemer en was oorspronkelijk een tuinstad. Dit ontwikkelde zich echter niet als gehoopt, waarna het gebied werd omgedoopt tot openbaar park. Ook tegenwoordig is het een openbaar park dat is uitgegroeid tot een grote trekpleister in de stad.

Meer informatie over deze populair bezienswaardigheid vind je via de volgende pagina: Park Güell.


Casa Mila
In de stad vind je naast Park Güell en Sagrada Familia, nog een bouwwerk ontworpen door de Architect Antonio Gaudí; het Casa Mila. Het bijzondere gebouw wordt ook wel La Pedrera genoemd en is gebouwd als huis voor Gaudí. Het gebouw werd langere tijd met afkeur bekeken door de inwoners. Tegenwoordig is het een echte trekpleister en staat het zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst vermeld.

Je vind de Casa Mila in de wijk Eixample. Je kan niet alleen de buitenzijde gaan bekijken, ook kan je in het gebouw het bijzondere interieur gaan ontdekken. Of bekijk Barcelona van het mooie dakterras. Soms kan het er wel wat druk zijn. Van te voren al tickets bestellen kan daarom verstandig zijn.

Meer informatie vind je via de volgende pagina: Casa Mila.

casa mila bezienswaardigheden barcelona tickets


Parc Montjuïc
Niet alleen het bekende Park Güell is de moeite waard. Ook het Parc Montjuïc is ook zeker de moeite waard en daarom veel bezocht. Het park is mooi gelegen op de heuvel Montjuïc , vanaf waar je een mooi uitzicht hebt over Barcelona en de zee.

Het mooie Parc Montjuïc is aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Je kan er onder andere een fort, een stadion, fonteinen, een museum en openluchttheater gaan ontdekken. In het Museu Nacional d’Art de Catalunya vind je kunst uit de Catalaanse geschiedenis. In het fort op de top van de heuvel, vind je een militair museum.


Tibidabo pretpark
Net buiten de stad vind je de Tibidaboberg. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan is deze berg zeker een moeite waard. Vanaf de berg heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad. Maar ook vind je er bezienswaardigheden zoals een enorme kerk, een observatorium en zelfs een pretpark. Het Tibidabo pretpark is mooi gelegen op de helling zodat je zelfs vanuit de attracties prachtige uitzichten hebt. Bijvoorbeeld vanuit de achtbaan, het reuzenrad, de wildwaterbaan of de

Bereikbaar met buslijn 196 of één van de  Tibibussen. Deze brengen je vanaf Plaça Catalunya (T2A) of de Vall d’Hebrón (T2B) in circa 35 minuten naar het Tibidabo pretpark.  Elk half uur zal er een bus vertrekken. De entreeprijs voor het pretpark is voor volwassenen ruim 25,- euro.


La Ramba
Een bezienswaardigheid die bij vele toeristen op het lijstje staat, is de La Ramba. De meeste bekende straat van Barcelona.  Je vind de boulevard vanaf de haven naar het plein Plaça de Catalunya. De boulevard loopt door een oud gedeelte van de stad, wat zorgt voor een mooie sfeer. De boulevard is fijn dankzij de sfeer, de vele straatartiesten en de verkoelende schaduw van de vele bomen.

Verder vind je langs de la Ramba  de overdekte markt La Boqueria. Een ouderwetse markthal waar vele etenswaren te vinden zijn. Maar ook het oude Liceu Theater kom je tegen tijdens je wandeling over de la Ramba. Bij het gedeelte dat bi de haven ligt, vind je La Plaça Reial. Dit plein wordt door veel mensen als het mooiste plein van Barcelona gezien.

Door de vele toeristen op de Rambas, liggen de prijzen er hoger dan in andere straten. In de zijstraten ben je vaak voordeliger uit.


Parc de la Ciutadella
Het grootste park van de stad ligt in de wijk El Born. In 1715 is het tegenwoordige park gebouwd als fort voor de toenmalige koning. In de tijd van Napoleon deed het fort dienst als gevangenis. In 1888 is het fort gebruikt bij de wereldtentoonstelling. In deze periode werd er veel verbouwd, waarbij er onder andere tuinen en fonteinen werden aangelegd. Onder andere ontworpen door de bekende architect Antoni Gaudi.

Tegenwoordig is het Parc de la Ciutadella het grootste park van de stad. Mede daardoor is het zeker een bezoekje waard. Laat je verrassen door de mooie fonteinen, wandelpaden, meertjes, speeltuinen en de kassen. Maar naast de rust en natuur, vind je er zelfs een kunstmuseum,  dierentuin, de Arc del Triompf en het Catalaanse Parlement.

parc de la ciutadella el borne barcelona


L’Aquàrium
Wanneer je een binnenactiviteit zoekt is het aquarium van Barcelona een leuke optie. Dit aquarium is zelfs het grootste zeeaquarium van Europa. Het is dan ook niet voor niets een veel bezochte attractie. Met ruim 400 soorten vissen in vele bassins, is dit een uitje voor jong en oud. Ook kan je je er onder water wanen in de lange glazen tunnel.

Een leuk uitje voor het hele gezin dat gemiddeld 1.5 tot 2 uur duurt. Je vind het aquarium in de wijk Port Vell bij de oude haven van de stad. Meer informatie vindt je op de volgende pagina: Barcelona Aquarium.


Poble Espanyol
Voor de bezoeker die het niet zo nauw neemt met de historische waarde, kan het Poble Espanyol leuk zijn. Het Poble Espanyol is een nagebouwd dorp met huizen en gebouwen in diverse Spaanse bouwstijlen. Net als het Parc Montjuïc, werd ook het Poble Espanyol gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929.

Het dorpje is echter nooit afgebroken en ondertussen is het nog steeds een openlucht museum. Je vind er winkels, restaurants, demonstraties van oude ambachten, poppentheater en diverse andere activiteiten. De restaurants zijn er aan de prijs, daarom kan er ook worden gepicknickt in één van de verschillende parkjes in het dorpje.


Barri Gotic
Het oudste gedeelte van de stad heeft nog steeds diverse historische gebouwen die interessant kunnen zijn om te gaan bekijken. Je vind dit oude stukje Barcelona in de wijk Barri Gotic. In de wijk vind je onder andere de kathedraal La Seu en een historisch museum (Museu d’Història de la Ciutat) bij de Plaça del Rei.  Ook het plein Ramon Berenguer is leuk om te bekijken dankzij de historische sfeer.

Meer informatie over deze wijk vind je op de volgende pagina: Barri Gotic.

barri gotic bezienswaardigheden barcelona


Mercat de la Boqueria
Eén van de mooiste markten van Barcelona is de Mercat de la Boqueria. De naam staat voor een markt waar geitenvlees verkocht wordt. Tegenwoordig biedt deze overdekte markt een uitgebreid aanbod van Spaanse producten.
De markt is grotendeels overdekt en is gelegen aan de bekende boulevard Rambla. De markt is netjes, zeer uitgebreid en biedt hoogwaardige producten. Mede hierdoor is dit de bekendste markt van de stad en wordt het dagelijks door duizenden mensen bezocht.

Je kan de markt gaan bewonderen van 8 uur ’s ochtends tot half negen ’s avonds.


Plaça Catalunya
In het centrum van de stad vind je een levendig plein, het Plaça Catalunya. Dankzij de centrale ligging en diverse soorten vervoer rond het plein, is er vaak een gezellige drukte. Naast de gezelligheid vind je er ook straatartiesten, sculpturen, fonteinen en vrij veel groen. Rond het plein staan statige gebouwen, waaronder het warenhuis El Corte Inglés. Niet alle overdag maar ook ’s avonds is het plein de moeite waard dankzij de leuke sfeer.

Je vind het Plaça Catalunya in het centrum van Barcelona. Je kan het bereiken met onder andere de metro of lopend via de bekende boulevard La Ramba.

placa catalunya bezienswaardigheden barcelona plein


Barcelona Zoo
Niet alleen de vele mooie gebouwen en pleinen zijn de moeite waard tijdens je vakantie. Ook de Barcelona Zoo is van hoge kwaliteit. In de grote dierentuin kan je maar liefst 7500 dieren gaan bekijken. Waaronder dolfijnen, diverse soorten apen en krokodillen. Het Parc Zoològic ligt centraal gelegen en is daarom een leuke activiteit tijdens een stedentrip.

Meer informatie over de dierentuin vind je via de volgende pagina: dierentuin Barcelona.


Bezienswaardigheden per fiets of met een gids ontdekken
Voor wat afwisseling kan je er een gedeelte van de bezienswaardigheden bij langs per fiets. Hierdoor kan je even lekker uitwaaien en kan je wat sneller door de stad. Of kies naast een huurfiets, ook voor een rondleiding met een Nederlandse gids. Lopend of fietsend, lang of kort. Er zijn diverse mogelijkheden.